Oscarsgalan!

Efter att ha somnat ca 21.18 och ställt alarmet på 02.20 är jag nu uppe och ska se Oscarsgalan. En av höjdpunkterna i mitt liv. Jag laddade upp med nyttigheter som vatten och ja,jag tror jag åt nån ostkrok som jag hittade i nån skål hemma hos mig. 
 
Seth Mcfarlane är som sagt host. Och jag hade höga förhoppningar på honom och han levererade direkt. Vilken humor och sångnummer. Det bästa med inledningen var nog dockfilmen. När ni ser den,kommer ni också digga den. Tycker den var bättre än själva filmen den härmade. 
 
Christoph Waltz vann för sin insats i Django Unchained. Han höll ett grymt tal.
 
Fränt att vi fick se en svensk vinnare i bästa dokumentär. Har tyvärr inte sett den. Ska göra det,men jag har ju inte tid (eller?) men som sagt riktigt skoj.
 
Oj,oj! Jag diggar ju musikaler. Och när jag fick se skådespelarn i Les Miserable framföra en låt. Gjorde det mig mer sugen på att se den. Kul att få höra Russell Crowe ta ton. 
 
Fler svenskar fick pris. För bästa ljudeffekter för filmerna Zero Dark Thirty och Skyfall. Så det var fränt. Men det bästa med den kategorin var dom som delade ut priset. Mark Wahlberg ( awesome!) och Ted från...Ted. Riktigt rolig och härlig presentation. 
 
Självklart uppskattas den finaste stunden på Oscarsgalan "In memorian" . Det är alltid lite sorglig och fint.
 
Bästa manus efter förlaga gick helt rätt till Argo och bästa manus vanns av Tarantino. Han är grym så jag tycker han är värd Oscarn.
 
Bästa regi till Ang Lee för Life of Pi (har inte sett den) men det var säkert rätt. Även om jag hade sett Ben Affleck för Argo. Men han var inte ens nominerad. 
 
Bästa skådespelerska gick till Jennifer Lawrence. Grym skådis som är värd alla priser. Sen var det hon som åkte dit på den obligatoriska fallningen. Så då var det skämskudden på. 
 
Bästa skådespelare gick till Daniel Day-Lewis. En grym skådespelare som inte gör allt för många filmer. Men blir nästan alltid (om inte varenda gång?) oscarsnominerad. Han höll även ett rätt bra tal.
 
Bästa film. Här höll jag tummar och tår för Argo. Och vinnare blev Argo! Tjoho! Gud vad glad jag blev. Perfekt avslutning på en grym Oscarsgala. 
Riktigt,riktigt kul!
 
Detta var den bästa Oscarsgalan sen Hugh Jackman var host. Seth Mcfarlane levererade rejält. Vilken grym host. Det var som sagt helt klart värt att hålla sig vaken. 
 
Nu blire sängen,så hörs vi senare idag. 
 
Bye!
 
 

Norsjö-cup+förfest+fest= Mår bra. (Lugnet före stormen?)

Helgen startades med att jag vaknade 06.00,rätt pigg och efter en redig frukost begav man sig på resa mot Norsjö för att spela den beryktade cupen. 
 
Vi var framme ca 07.50 för att göra oss redo för match mot Risliden. Tydligen var jag hypertaggad. För jag var ombytt och klar ca 07.52. Men det var rött skönt,för då fick man sitta och rensa tankarna inför matchen. 
 
09.00 startade första matchen. Vi spelade lite stelt,med många felpass och lite rörelse. Men vi visade prov på styrka med att vinna ändå med 2-1. Efter matchen var vi såklart inte helt nöjd på insats och vi pratade om vad vi skulle ändra på för matchen mot Byske. 
 
10.20 började matchen mot Byske. Vi var ett helt annat lag. Aggressiv,bra med bollen och effektiva. Dom hade inte en chans och slutresultat blev 4-0. Efter det blev det uppehåll för oss i väntan på semin klockan 13.40.
 
Den eviga väntan på match. Man blir stel,konstant pissande (diabetes-varning?) och nervositet. Och lite lunch och youtube-tittande på går som skriker som människor. 
 
Plötsligt slog klockan 13.00. Det var dags för samling. Vi var taggade och pratade om att fortsätta på samma bana som mot Byske. Och vi började lite avvaktande och dom kunde få in 1-0 rätt tidigt. Men det gjorde att vi blev mer aggressiv och pumpade på. Så 1-1 kom rätt snabbt genom otroligt genomtänk? hörna,som resulterade i självmål. Efter det hade vi mest boll och låg på för ett ledningsmål,medans Spöland spelade ett tight försvarsspel och satsade på kontringar. Tyvärr fick dom in 2-1 i sista sekunden i slutet sv första halvlek.
 
Men vi svarade direkt i andra halvlek med att dunka in 2-2. Efte det såg det likadant ut. Malå hade mycket boll medans Spöland stack upp då och då. Men det kändes som att vi skulle vinna. Då fick dom en frispark i ett rätt farligt läge. Killen fick på en kanonträff och bollen seglade upp i krysset. Tyvärr kunde vi inte svara och förlusten var ett faktum. Men vi spelade bra och ska vara stolta över våran insats. Och det var kul att se att alla kämpade för Malå.
 
 
Nu till nästa del av lördagen. Nämligen förfesten. Den började starkt med att jag kom hem kasta väskan på golvet,pissade (diabetes-varning igen?) for till Kusin T,beställde en kebabrulle på pizzan,åkte ner och hämtade den,åt den och såg United samt retade Kusin T till vansinne. Efter matchen började folk droppa in. 
 
Det blev en otroligt härligt förfest med massa prat,varierande nivå på mammaskämt och den eviga väntan på schlagern för att se Ulrik Munthers resa till final. Självklart gick han vidare. Hörde inte speciellt mycket av låten men den var säkert bra.
 
Efter det surrades det en del och vi for upp på Malåborg. Det var riktigt trevligt med så mycket folk och härlig stämning. Tyvärr är det ju lite trångt och svårt att hitta bord. Men vi lyckades. Där utspelade sig massa intressenta konversationer och en hiskelig armbrytnings-tävling. 
 
Efter det och en öl. Skulle vi bege oss hemåt. Men först blev jag bjuden på burgare av den otroligt fina M. Burgaren var lovely!. Sen skulle vi försöka hitta en efterfest. Men det gick tungt. Så jag,H och P for hem till Kusin T's lägga för att se Geordie Shore och dricka whisky. Ändå rätt skön efterfest. Efter det blev det en liten promenad innan jag skulle hem och städa bort alla burkar i lägenheten.
 
Somnade ca 05.00 och vaknade först 08.15 för att sedan somna om och vakna 09.30. Så man är inte helt utvilad men ändå inte bakis så det är skön...T
 
Dagen får betyget 4 Wänne av 5. Det som drar ner betyget är städning och oron över att bakisheten kanske kommer. 
 
Nu ska man ladda för Oscarsgalan där jag hoppas Argo drar hem storkovan och att Seth Mcfarlane levererar som host. 
 
Tack för en trevlig kväll alla inblandade! 
 
Tada! 
 
 

Dagarna i Umeå

Resan gick 15.00 från Malå till Umeå. Vi som åkte var Syster T,hennes Dude  M and moi The Wännster. Det kändes skönt att få åka nånstans och se nå annat än Malå,samt hälsa på Brother J and Cuz L samt få utmana H på lite Wii.
 
Vi öppnade upp starkt med en rätt så god middag. Även om det inte var speciellt mycket mat så gick det ner. Sen var klockan rätt mycket och J och L skulle spela match dagen efter. Dock bestämde sig Brother J för att köra på med sin vanliga stil. Ha på så högt ljud som möjligt på datorn för att se serier. Sen somna direkt och låta vi andra höra på oljudet. Visst skulle jag kunna sänka ljudet,men jag orkade inte helt enkelt. Plus det är lättare att sura helt enkelt.
 
Jaja,vi vaknade ca 07.30. Jag var som vanligt inte speciellt pigg. Dels pga luftmadrassen (den var inte världens sämsta,men det finns bättre) och att det var lite småkyligt,samt Syster T och M's konstanta mundiarré . Men efter lite frukost blev man iallafall hyfsat pigg. 
 
Vi begav oss till Iksu för att kolla in när J och L spelade boll. Första matchen slutade med förlust (om jag minns rätt) sen vinst i andra matchen (om jag minns rätt). Efter några timmar tittandes på fotboll,bestämde vi oss för att åka hem och titta på...fotboll. 
 
Dock blev det inte bara fotboll på lördagen. Det var ju schlager. Dock var dom tävlande rätt usla. Speciellt Cans. Han körde hårdrockar-stilen? Till tonerna av en (som en bekant sa till mig) Jimmy Jansson låt. Det såg inte bra ut,det lät inte bra och han slutade helt rätt på plats 8 av 8 tävlande. Det fina va att Louise Hoffsten gick vidare. Låten va helt okej,lite tråkig men solklart rätt vinnare av dom tävlande. Vi vet alla säkert vem som också vann. Han som man inte nämner vid namn...
 
Efter schlagern bestämde vi oss att fara på en pub. Det var rätt trevligt och sjukt fränt att Nickelbacks sångare va och spelade där. Eller det kanske var en random artist som såg ut som Nickelbacks sångare. Anywho,det var inte så jätte,jätte bra. 
 
Efter en öl på puben blev det McDonalds och hemresa. Klockan va då den hisnande tiden 23.30. Efter lite käk och SNL så bestämde vi oss för att sova. Alla utom Brother J som vanligt. Höjde ljudet på datorn till Cougar Town och somnade. En helt okej lördag. 
 
Söndagen spenderades på affären. Där jag lyckades hitta en tröja (även om ekonomin inte tillät det) sen blev det mat på en rätt sunkig pizzeria. Där jag åt en inte alltför god pasta carbonara.
 
Senare på kvällen hälsade jag på H för en lite Wii och filmkväll. Vi körde bl.a. Frisbee-golf,pingis,fäktning och boxning (där H dängde skiten ur mig) sen såg vi Moonrise Kingdom. Den var sjukt bra och mysig samt fin. Så den rekommenderas. Jag hade en riktigt trevlig kväll hos H. Även om man var lite öm dagen efter pga all Wii. Sen fick man ju smaka riktigt goda biskvier. Så den kvällen får högt betyg. 
 
Måndagen bestod av fika,tv-spel och vi såg även Argo. Den var också riktigt bra och spännande. Samt en liten promenad för att bekanta mig med Umeå (Det slutade med att jag tydligen gick runt i hela Umeå. Men nu kan jag stryka det på min bucket-list iallafall.)
 
Sammanfattningsvis har det varit en grym helg,med lite slöseri av pengar (man inte har) samt fått hänga med sköna människor. 
 
Wänne out!
 
 

Den nerviga resan Part 4

Efter en veckas väntan. En vecka bestående av Wännes vardagsrutiner. (Film,fotboll och lite magproblem. Samt den ovanliga känslan att för första gången laga en god maträtt med svamp och paprika bl.a.)
 
Har jag gått och väntat på svaret. Skulle jag få jobbet i Bredaryd? Skulle jag få fast jobb? Skulle jag flytta från Malå och prova nya möjligheter? 
 
Klockan 09.00 ringde dom. Han frågade mig om han väckte mig. Först tänkte jag säga "Nä,jag har varit vaken länge" men varför ljuga? Så jag svarade "Ja,det gjorde du". 
 
Tyvärr meddelade han mig att dom hade valt en annan sökande. Men jag är trotts det nöjd över resan och det var fränt att få testa på en arbetsintervju. 
 
Men det är bara att ta nya tag. Det kommer fler chanser.
 
The End?
 
Wänne.

Drömmar

Alla drömmer vi när vi sover. Det kan vara allt möjligt. Tex mardrömmar,osammanhängande drömmar,realistiska drömmar mm. 
 
Jag drömmer ofta osammanhängande drömmar,där jag kan vara på Ica för att hålla undan zombies,för att sedan i nästa stund sitta på morgonsoffan i TV4 för att skrapa fram nån vinst på triss och därefter åka hem och laga mat till Gordon Ramsey. (Jag har aldrig drömt just den drömmen,men jag gav den som exempel på hur det kan se ut i min skalle när jag sover)
 
Oftast brukar ju inte drömmar betyda nåt. För oftast så glömmer man bort vad man har drömt och vad som hände. Men ibland,bara ibland dyker dom där underbara realistiska drömmarna. Drömmarna som innehåller det underbara man vill uppleva. Drömmarna som gör att man inte vill vakna. Drömmarna som kanske vill säga åt en att "Ta chansen! Gör nåt".
 
Inatt drömde jag just en dröm som fick mig att pirra till i magen när jag vaknade. Jag log ständigt i drömmen för jag hade det så fint och mådde så bra. Det är inte första gången jag drömmer om sånt som får mig att vilja fara tillbaka till drömmens värld. Oftast är det samma "handling" i drömmen med samma person/personer involverade.
 
Att drömma en sak,en gång kanske inte betyder nåt. Men att drömma samma sak,flera gånger och att man är sjukt lycklig i drömmen. Så känns det som ett tecken. Det måste vara ett tecken.
 
Är det ett tecken på att jag ska ta tag i nåt? Är det ett tecken på att vågar jag,så blir jag lycklig.
 
Men vad händer om det inte funkar? Vad händer om den härliga,fantastiska drömmen spricker? Är det värt en chansning?
 
Det tror jag definitivt. För om jag får må så bra,som jag gör när jag sover och drömmer om just den/det. Så är det definitivt värt en chansning att få uppleva drömmen varje vaken tid. 
 
Och istället ägna min tid när jag sover till att skydda Ica från zombies och skrapa triss på morgonsoffan i TV4. För det känns som en rätt orealistisk dröm. Iallafall än så länge...
 
Sweet Dreams,Wänne

RSS 2.0