Grattis världens bästa pappa.

Idag är det en stor dag. Idag är det en viktig dag. Idag är dagen, då världens bästa pappa fyller 60 år.
 
Pappa Valter fyller alltså 60 år. Och denna grymma människa är värd allt firande han får. För han ställer alltid upp, finns alltid där för en, och är helt enkelt den bästa pappan som finns. 
 
Jag önskar när jag blir 60, att jag blir som han,  och ser ut som han. För där finns inte nån cola-mage,  han har hår, och han har kondis. Men jag har ju ca 30 år, på att träna upp mig, raka skallen på syster T och sno hennes hår, samt försöka undvika cola. Det känns som ett mission impossible. 
 
Men pappa Valter, han har styrt upp allt det där. Och han hjälper oss då vi behöver hjälp, och han är där när vi har det svårt.  Han har ett hjärta av guld.
 
Så grattis världens bästa pappa. Vi älskar dig, och då talar jag för alla dina barn. Du är, och kommer alltid att vara våran pappa.  Den bästa pappan i världen. 
 
Ciao! 

Det börjar närma sig.

 4 augusti, då smäller det. Då börjar jag ett nytt kapitel, i mitt liv. Jag har nämligen kommit in på skola i Umeå.  Där ska jag utbilda mig till trädgårdsmästare.  Det känns otroligt spännande, nervöst, roligt, och lite sorgligt. 
 
Men jag tror det blir bra för mig. Få en ny miljö, och starta om på en ny kula. Känns som att jag gör helt rätt, när jag väljer att flytta.  Och det är ju inte så långt till Malå, så man lär nog åka hem då och då.
 
Tyvärr, så kommer jag att missa många matcher och träningar. Men om den här värmen håller i sig,  då spelar det ingen roll. För då är jag lika oduglig på planen,  som Coventrys hemmaarena.  Dvs, jag är obefintlig. 
 
Men förhoppningsvis, så hinner jag hem och spelar nån match.  För våra tränare har lovat mig, att jag ska få spela forward. Dom sa, att jag såg ut som Zlatan på träningarna och att jag borde få chansen på topp. Som den gamla goda tiden. Jag längtar...
 
Nä, men snart blire att börja packa ihop lite. Självklart ska Raymon-boxarna med. Och några filmer till. Man måste ju leva livet i Umeå. Och det gör man med alla älskar Raymond. Sen har Broder J, tjatat på mig, att han vill se Raymond. Så jag måste ju ställa upp.
 
Nä, nu ska jag smälta bort i värmen.  
 
Men ha det så bra! 
 
Tada! 
 
Wänne. 
 

Denna ständiga kamp.

Nu sitter jag på bussen, på väg hem från min trevliga semester i Stockholm. Den innehöll massa skoj, och massa öl. 
 
Även om det är skönt, att åka bort. Så är det ändå skönt att få komma hem. Till mina movies, Fotball Manager och kaffe. Och förstås familjen. 
 
Nu blir det att njuta av sista semesterveckan,  sen jobba i 2 veckor och efter det, ladda för plugg i Umeå. 
 
Ska bli otroligt kul, men samtidigt känns det lite spännande. Det kommer bli en kamp, för mig mot mina tankar. Och då menar jag, mina tankar om att det är "fel" att stamma. Men jag tror och hoppas, att jag nu börjar plugget i Umeå,  så utvecklas mitt självförtroende och att jag blir mer framåt och vågar mer.
 
Det är det jag ska satsa på. För den enda som bryr sig om min stamning, det är ju jag. Och tyvärr,  så har jag tänkt lite väl mkt på det. Men det ska det bli ändring på. Jag ska bli mer självsäker. Jag ska inte bry mig, om vad andra tycker. Och jag ska vara den jag är, och den jag vill vara. För då blir nog det här, jävligt bra.
 
Jag ska hålla er uppdaterade,  under min lilla resa, i stora Umeå. För jag tror, hoppas och vet, att den kommer bli grym, spännande och rolig.
 
Nä, nu ska jag lyssna på lite musik och längta till min Raymond-boxar.
 
Ha det gött!

WRTSMDJKDÖOHDTP. del 4-5

På grund av lathet,  så har jag missat en dag. Och det var egentligen  inte pga lathet, utan av bakishet.  Men det är en kort historia, som jag kan dra nu. Det blev för mycket öl....
 
Fredagen spenderades precis som jag gillar.  Nämligen god mat och SoA.  Det enda jag skulle kunna ta bort, ja det är bakisheten.  Men sånt får man leva med. Som ni säkert förstår,  så blev det inte mycket gjort. Men såna dagar behövs också. Det skulle bara ha varit Alla älskar Raymond på tvn. För det är awesome! 
 
Lördag. Vad hände på lördagen? Jo, jag vaknade utan att vara bakis, och några SoA - avsnitt rikare.  Sen blev det en sväng in till stan,, för att luncha. Och efter det, så var det alltså dags, för att se AIK-Kalmar.  Det var en bra match, med bra stämning,  snygga mål och fin hyllning till Turina i den 27 minuten. Säga vad man vill om AIK, men dom kan skapa skön stämning.
 
Sen blev det god mat,  bestående av massa god kött och grönsaker.  Efter det, så såg vi mitt älskade Holland krossa Brasilien. Grattis till bronset Holland!
 
Summa sumarum,  2 rätt olika men sköna dagar. Men nog längtar man lite hem till Malå. Lugna, trygga Malå.
 
Just ja, höll ju på att glömma bort. Jag ska ju bli student i höst. Det känns väldigt spännande, men nödvändigt för mig själv. Och främst för den jag förhoppningsvis kommer bli. Det blir att plugga yh-utbildning trädgård i Umeå. 
 
Förhoppningsvis får ni följa med mig, på nya roliga äventyr, i en ny miljö. Men tills dess, så får ni ha det. 
 
Wännster

WRTSMDJKDÖOHDTP. del 3

Ännu mer värmeslag,  lite mer löpning, förlust i fotbollsgolf, lite öl och SoA. 
 
Igår, så var det en härlig dag. Vi vaknade, åt och sedan for vi för att spela lite fotbollsgolf.  Insats  var 2 öl. Det var rätt jämnt,  tills dom två sista hålen. Då svek mina nerver.  Jag skyller på värmen, att jag tyckte synd om min motståndare,  samt uselt underlag. Men det var riktigt roligt. 
 
Efter det, så begav vi oss på en liten shoppingrunda.  Och sen väntade den "roligaste" aktiviteten. Nämligen löpning. Och som sagt. Jag och värme, vi här inte ihop. Lika lite som Coventry och vinst, eller AIK Fotboll och rolig taktik. 
 
Men jag sprang en liten löptur,  och det är som alltid skönt efter. Dock sprang Olof lite mer. Men jag var ju haren, så det är lugnt.  
 
För att fira löpningen,  så blev det lite takeaway och öl, samt lite SOA.  Grym serie och spännande.  En bra avslutning, på en bra dag.
 
Wänne

WRTSMDJKDÖOHDTP. del 2

Skottövningar,  värmeslag,  löpningar,  filmköp (chock) och ögongodis i form av hus och båtar på Solsidan. 
 
Ja, så har dagen spenderats i ett kokande Stockholm.  Jag har sagt det förut och jag säger det igen. I Stockholm skulle jag lätt kunna bo. Det är så otroligt fint. 
 
Men vi började dagen med att sparka lite boll. Sen gjorde vi lite intervall-löpningar. Och alla som känner mig. Dom vet att värmen är min nemesis under sportförhållanden. Men jag sprang iallafall.  Eller jag joggade.....i gångtempo.  
 
Sen för att fira det, blev det filmköp och en sväng till Stockholms rika delar.  Och vilka hus alltså. Helt sjukt!!!
 
Nä,  efter en god middag. Så blire nu att sätta sig ned med öl och se mitt älskade Holland spöa Argentina. 
 
Imorn, så kan det bli en trevlig överraskning för mig. Men det får ni veta på morgondagens inlägg.
 
Wänne
 

WRTSMDJKDÖOHDTP. del 1

Nervositet, spänning,  pinsamheter, skratt och kanske tårar.  ( speciellt om Kalmar vinner mot AIK på lördag. För då kommer jag skratta så mkt, att jag grinar)
Vad nu då? tänker ni. Jo, jag Wänne ska åka till Sthlm, för att hälsa på Olof och ha det trevligt. 
 
Och jag har tänkt försöka göra en slags resedagbok,  där jag uppdaterar er med allt som händer. Förhoppningsvis finner ni det intressant. Och att jag får uppleva massa skoj.
 
Så, logga in lite nu och då. För då får ni förhoppningsvis följa med på min resa. Som jag kallar för WRTSMDJKDÖOHDTP. Snabbt översatt till "Wännes resa till Stockholm mellanslag där jag kommer dricka öl och ha det trevligt punkt."
 
Så, hoppas ni får en trevlig läsning.  
Wänne

Fina ord, räcker långt.

Kaffekopp i handen,  en film jag har sett 15 ggr och Fotball Manager 2014. Så ska en söndag spenderas, efter en sjukt trevlig helg.
 
Helgen, har bestått av öl,  lekar,  skratt, öl, skratt,  torrhet i munnen ala mina, jag och Irene.  Men gud vad roligt jag har haft.
 
Även om man har mått lite dåligt, så är det värt det. Sen har folk kommit fram och sagt att dom gillar min blogg, och det värmer oerhört. Och det gör, att jag vill bara fortsätta skriva. Så tack för dom fina orden.
 
Några av höjdpunkterna under helgen, det var Linds lek,  ölsorter,  samt bandet,  som jag, Brother J och Kusin T startade. Det vart succé,  och jag hoppas vi får några gig. 
 
Sen vart det roligt att få träffa lite nya människor också. Oerhört trevliga.
 
Nä, detta var en av dom bättre helgerna, och det visar bara att man har sån himla tur att ha så många och fina människor omkring sig.
 
Nu ska jag ta en till kopp kaffe och bara vara.
 
Nästa inlägg, det kommer inom en snar framtid. Tills dess, så får ni ha det.
 
Wännster

RSS 2.0