Kan man vara för snäll?

Howdy!
 
Har idag haft (har fortfarande) en del tankar om vem jag är och hur man ska skulle vilja vara en person man vill vara, utan att för den delen bli helt förändrad. Jag har nämligen kommit fram till att under hela mitt liv så har jag varit alldeles för snäll. Jag har ofta tagit emot skit utan att göra nåt åt det, jag har ofta anklagat mig själv och haft dåligt samvete över nåt jag har gjort och sagt men som i efterhand har varit den andra personens fel. Jag har varit (är fortfarande) konflikträdd, och ofta har det lett till att jag har haft mycket saker i min skalle och många bollar i luften som jag inte har vågat säga nej till. Det har varit, och det är min svaghet i livet. Men frågan är, hur ska jag vara den Wänne jag vill vara, utan att få dåligt samvete när jag säger emot nån eller inte ta emot skit, utan istället ifrågasätta och säga emot? Det är en svår balansgång som gör att jag kan ha negativa tankar om mig själv, både på jobbet men även utanför jobbet. Det är dom negativa tankarna som har gjort att jag har kontaktat min psykolog under större delen av mitt vuxna liv. Jag har fått hjälp, och det är jag glad för. Men jag kan erkänna att idag/ikväll, då har dom negativa tankarna tagit över och det är just nu en hård kamp, mellan att jag ska försöka bli den jag vill vara istället för att falla tillbaka till samma gamla Wänne, som låter sig bli överkörd och ha en usel självkänsla, men ändå känna sig ok, för jag menar jag är ju snäll. Men jag vill inte förlora den kampen. Jag vill inte vara den gamla Wänne. Jag vill inte vara för snäll. 
 
Jag hoppas att ni kommer se en förändring, för det är mitt mål. Den kanske inte kommer komma direkt, utan det kommer ta ett tag. Men jag har som mål att våga vara mer självsäker, våga stå upp för mig själv och våga ta för mig mer. Jag vill vara snäll, men jag vill inte vara för snäll.
 
Godisfronten är positiv, jag har hållit mig undan godiis/chips i snart en månad! EN HEEEEL MÅNAD! Och jag kan ärligt säga att det har gått över förväntan, och jag tror verkligen att jag kommer fixa det. Wihoo!
 
Som avslutning vill jag ge två korta filmrecensioner som jag såg igår. Första filmen jag såg med Per var Chef. Den är regisserad av Jon Favreau och han spelar även huvudrollen. Han spelar en kock som är less på att bli styrd och vill gärna ha nåt eget så han kan få utlopp för sin kreativitet inom matlagning. Den var riktigt bra och mysig och flera skådespelare leverade och jag tänker främst på en som jag diggar som skådespelare, nämligen John Leguizamo (stavning?) han var grym! filmen får 4 av 5 Wänne.
 
Den andra filmen var Jigsaw och den såg jag med min lilla movieclub. Den var rätt underhållande och var rätt brutal, men den hade inget speciellt över sig. Jag trodde mer på den, speciellt för att den regisserades av The Spierig brothers. Dom har gjort två sköna filmer med Ethan Hawke (Ethan Hawke är kung!) Predestination och Daybreakers, dock kändes det som ett dagsarbete och den var lite mäh. Den får 2 av 5 Wänne.
 
Nä, nu ska jag ladda för fotbollsträning.
 
See you later, alligator! 
 
Wänne

Fortfarande obesegrad.

Tjolahopp!!
 
Jag har fortfarande lyckats undvika godis/chips samt dragit ner på läsk, det går mycket bättre än vad jag hade väntat mig att det skulle göra. Jag trodde att jag skulle vara skakig, klättra på väggarna och vara helt galen, men tydligen har jag nån slags kraft inom mig som gör att jag kanske lyckas med mitt nyårslöfte. "The force is in me" som dom säger i nån töntig filmserie...
 
Träningen går också rätt bra, där jag inte har vaknat upp av smärta på nätterna samt att jag har haft så ont att jag inte kan träna. Fortsätter det såhär då kommer ni få se Wänne Demichelis i sommar, med nya fotbollsskor och en hyfsat aktiv (så länge solen håller sig undan) forward (hoppas jag får spela forward i sommar, men jag är ju assisterande coach så det borde funka va?). Men det känns oerhört skönt att jag kan vara aktiv och hålla igång för fotbollen är en sån oerhört viktig del i mitt liv. En liten notis innan jag avslutar snacket om fotboll, Coventry slog ut Stoke i FA-cupen och Stokes coach fick kicken efter det. Det är ändå lite humor, för Coventry är ju sämst!
 
Två korta men intensiva filmrecensioner. Jag har sett Wind River med min lilla movieclub. Det var en riktigt bra rulle där Jeremy Renner hade stuga och Elizabet Olsen gjorde inte heller bort sig. 4 av 5 Wänne
 
Såg Valerian and the city of a thousand planets idag. Den var sådär. Fånig, hoppig och rätt bleka skådespelarinsatser från Dane DeHaan och Cara Delavingne. Dock var den oerhört snyggt gjord och rätt bra tempo, så den funkar om man är sjuk eller bakis. Sen var Ethan Hawke med en kort stund och det är alltid ett plus. 2 av 5 Wänne.
 
 
Fick en tråkig nyhet idag, jag fck veta att en kär vän har gått bort. En vän som har lärt mig mycket och även gett mig massa fina minnen. Han var en vän som jag gillade otroligt mycket och jag kommer aldrig att glömma honom. Vila i frid, käre kompis. Du är oerhört saknad.
 
Adios!

Snart en heeeel vecka!

Howdy!
 
Snart har det alltså gått en hel vecka, där jag har lyckats undvika att käka godis, ostkrokar/chips samt druckit mindre dricka. Det har gått bättre än vad jag hade trott att det skulle göra, men nog kan jag erkänna att det var en kamp att inte köpa sig en godispåse när man har varit nere och handlat. 
 
Det känns som att jag ska kunna klara mitt nyårslöfte (jag vet, det har bara gått 1 vecka) , men jag tror fan i mig att om man har klarat en vecka då är det vunnet. Jag ska fortsätta köra min taktik att vara mätt när man åker ner och handlar, samt undvika ögonkontakt med godis och chipshyllan (Ja, jag har haft ett massivt godisberoende). Jag fortsätter uppdatera er under bloggen. 
 
 
Nästa vecka drar vi igång med fotbollsträningen på allvar, och det känns sjukt roligt! Dels för att jag kan träna fotboll igen men även få återse alla sköna grabbar som gjorde succe med att hålla kvar Malå  IF i division 5 nästa säsong. Jag längtar verkligen att få dra på mig fotbollsskorna och påbörja ännu en fotbollssäsong i världens bästa klubb Malå IF ( Coventry är solklar tvåa. Dom slog ut Stoke igår i FA-cupen, och alla vet ju att Stoke är PLs svar på Barcelona) , och att få uppleva lika stor glädje på planen som jag gjorde utanför planen när jag var assisterande tränare förra året. 
Jag hoppas att ni kommer och stöttar oss i sommar, så vi kan hålla oss kvar i division fem eller ännu bättre, gå upp till division fyra. Jag kommer självklart uppdatera er på bloggen om kommande matcher mm.
 
 
Snart börjar en ny arbetsvecka, och jag är väldigt taggad. Jag var ledig några dagar den här veckan och även om det behövdes så har jag saknar jobbet och arbetskamraterna, så det ska bli oerhört roligt att få komma tillbaka till vardagen igen och göra lite nytta. 
 
 
Mitt eget mående är helt ok just nu. Jag är omgiven av fina människor, jag trivs på jobbet och jag fortsätter på den inslagna vägen där jag ska försöka vara mer framåt och ha bättre självförtroende. Det har gått riktigt bra ett tag och tack vare det, så känns det som att jag stammar mindre också. Jag vet inte om det hör ihop med allt det där, men jag tror det kan vara en del i det. Det betyder inte att jag är nöjd utan jag ska fortsätta träna på att våga säga ifrån, våga vara mer självsäker och vara mer öppen och inte gömma mig bakom min stamning. Det får ta den tid det tar, för jag tror och hoppas att jag kommer till en punkt där jag har klarat mitt mission och kör på som den Wänne jag vill vara. 
 
 
Ett litet filmtips får avsluta den här bloggen. 
Jag var och såg "Ted - För kärlekens skull" på bio i Malå med systeryster och LC. Det var en väldigt bra film, där Adam Pålsson dominerade i huvudrollen. Filmen spred både glädje och sorg, men även mycket värme. Den får 4 Wänne av 5 möjliga, så se den! Do it! 
 
Nä, nu ska jag slöa framför tvn och ladda inför jobb imorn. Ha en trevlig kväll, så hörs vi nästa vecka!
 
Ciao!

RSS 2.0