Bästa karaktären inom tv-serie part:1

Som sagt. Jag och min kära ägodel Mr.TV, har alltid hängt ihop. Jag diggar film och serier. Jag har sett massor av film och serier. Jag har missat många ( Catch Me If You Can, The Notebook mm ). Men det kommer jag ta ikapp. Detta inlägg kommer att handla om en av mina favoritkaraktärer. Jag tänker göra en slags trilogi inom tv-serie, samt film. Så här kommer första karaktären.
 
Serien Friends ( Vänner ) är väldigt omtyckt. Nästan alla älskar den serien. Mycket pga karaktärerna och deras liv. Jag kommer nästan ihåg första gången jag fick veta av Friends. Det var när jag hälsade på Limpan. Vi såg några avsnitt hos honom och jag var fast. Mina två favoriter under den tiden var Joey och Chandler. Främst Chandler. Mycket tack vare hans komiska tajming, sarkasm och att han är lite negativ. Joey diggade jag, för att han inte hade alla hästar hemma och var otroligt naiv. Men samtidigt en väldigt kärleksfull karaktär.
 
Men nu, när jag har "vuxit" upp. Så inser jag att jag helt har missat den bästa karaktären i Friends. Han märks inte lika mycket. Man ser inte honom, med samma slags humor som i Joey och Chandler. Men, eftersom jag är lite äldre nu och "smartare". Så har jag noterat att bästa karaktären i Vänner är ju Ross Geller. 
 
Han är klockren! Härligt nördig, roliga miner, har oftast frän dialog, underbara duster med Monica. Han har även en otroligt fin sida, och kan tas väldigt seriös också. Det går inte med Joey eller Pheobe ( Som är den sämsta karaktären i Friends). Ross Geller är nästan aldrig tråkig i nåt avsnitt. Från hans otroligt nördiga jobb och besatthet av dinosaurier, till hans försök att spela rugby för att imponera på en tjej. Jag kan slå på några avsnitt av Friends, och varje gång Ross dyker upp i rutan så ler jag. Och det är ett gott betyg. Så tack David Schwimmer, för det du har gjort med din karaktär. Du är outstanding!
 
Så jag råder er. Ni som inte har sett Friends, gör det. Och håll koll på Ross. Ni kommer tacka mig. Tro mig!
 
Part 2, kommer inom en snar framtid. 
 
Bye!

Älskade Malå IF Fotboll

Jag har alltid tyckt om att kolla på film. Kolla på film/tv-serier, äta Wänne-menyer, lite chips och dipp samt några liter cola till det. Det har jag trivts med, och det gör jag fortfarande. Det är kul att se film. Analysera sönder dom, hylla dom ( 28 Dagar Senare, Dark Knight-trilogin, Sagan om Ringen, samt nästan allt som Danny Boyle har gjort. Eller såga filmer ( Snow White and The Huntsman, Spider-Man 3, Amazing Spiderman, Alone in the Dark mm. ). 
 
Men film är inte det enda jag är intresserad av. Jag gillar sport. Sport är bra, speciellt fotboll. Det är kul att spela, det är kul att se på och det är roligt att se när Arsenal eller Newcastle förlorar. ( Skadeglädje är rätt lovely ibland ). Ja, jag håller på Coventry. Och ja! Dom huserar i League One, med ekonomiska problem och usel trupp. Men så är det ibland, allt kan inte gå rätt här i livet. 
 
Men det här inlägget ska handla om en hyllning till fotbollen i Malå. Dess profiler och att fotbollen har fått mig att sånär, undvika se ut som en mix av Eric Cartman, Homer Simpson och Peter Griffin. 
 
Malå IF, har alltid haft förhållanden som inte har varit så bra. Vi har har hållit till i sporthallen ett bra tag, medans dom andra lagen i serien, har fått träna på fullstor plan. Vi är inte så rika, men det är förståerligt för Malå är inte så stort. Men vart är våran ryska oljekarl tex som Chelseas ägare Roman Abramatovicijfi ( tror det stavas så ). 
 
Men trots det, har Malå oftast spelat bra på planen. Hållit upp humöret och jobbat ihop, för att få föreningen att gå ihop. Det visar på kamratskap och vilja att spela fotboll och representera Malå IF Fotboll. 
 
Fotbollen i Malå har haft många profiler. Valter Stenlund ( min beste far ) han var en hård spelare på plan, som inte gav vika för nån. Förutom då han skulle göra mål, för rykten samt min egen syn visar att han inte är/var målfarlig. Men dock en ruggigt bra back. Bengt-Ove Stenberg ( målvakt ) jag vet inte hur många som har sett VM 90-krönikan. Men jag tror det var där, som Argentina fick sin ordinarie målvakt skadad och dom fick sätta in Goycochea. Benka påminner om den målvakten. Otroligt lugn, säker och styr sitt försvar bra. Tony Frank ( Forward ) Målspruta, vinnarskalle och löpte otroligt mycket. Nu kör han mest bil på jobbet. Det var tack vare han, som gjorde att jag ville bli forward. Nackdelen var att jag inte var en målspruta och att jag inte ( och fortfarande inte) löper otroligt mycket. Jag har säkert glömt många profiler. Men jag älskade att varje helg, få vara bollkall varje hemmamatch. För att se Malå IF spela fotboll, samt få en dricka i paus ( det var det bästa). Det var lycka att få se deras laganda och glädje efter varje vinst. Och varje gång, jag sprang in i skogen för att hämta bollen som nån hade skickat. Så tänkte jag "En dag, är det jag som skjuter den där sneträffen i A-laget".
 
 
Och det hände faktiskt. Jag lyckades komma in i A-laget. Dom gamla profilerna har ändrats till:
 
Patrik Stenlund ( målvakt, bror och Victor Valdes-lover) jag har sett hur han varje gång Barcelona spelat match, studerat Valdes rörelser och teknik. För han vill vara som Valdes, men skaffa samma frisyr som Tim Krul. 
 
Joel Stenlund ( Back, och bror) Väldigt lik farsan i spelstilen, och otroligt löpvillig ( lame att ha kondis! ) dock har han inte ärvt min teknik och mitt skott. Men han är duktig ändå. Sen har han ett sjukt MIF-hjärta. Det fick man se prov på förra säsongen. Otroligt stabil med en fet vinnarskalle. Han är studerat Buttner i United, för att kunna spela som han. Samt studerat hans älskling Daniel Majstorovic, för att se hur hans positionspel är. Joel loves Majstorovic.
 
Peter Vikberg ( forward, kusin ) Kallad Cavani i fotbollslaget. Nej, han är inte lika explosiv som Cavani, han har inte heller likadant hårsvall. Vi kallar honom det, för att han har en Napoli-tröja. Nu har ju Cavani lämnat Napoli för PSG. Men jag ändrar här och nu Peters smeknamn Cavani till Rafa Benitez. För han är ju coach i Napoli. Så, våran Rafa är riktigt bra som forward. En Van Nistelrooy-typ. Han står rätt, spelar smart och är en bra targetplayer. Hans idol, som han studerar varje match är Wesley Sneijder. Jag förstår inte varför. Han är ju mittfältare. Men visst, är man kär i nån. Så är man. 
 
Tobia Vikberg (mittfältare, kusin) Smart ( på fotbollsplanen) bra tillslag, teknisk och stark. Han kallas för Lloyd. Ni vet Lloyd i Dum och Dummare. Tror inte det behövs nån mer förklaring, förutom att dom är väldigt lika. Hans idol Nani, är nån han gärna kommenterar varje match. Han vill vara som Nani. Lloyd tycker att Nani är den kompletta spelaren, och vill gärna en dag bli som han. Jag förstår ingenting. För Nani är sämst!
 
Mattias Sundqvist ( mittfältare, my systers lover ) Outstanding. Är alltid steget före motståndaren, varierar enkla passar med sjuka långbolla med yttersidan. Otrolig löpvillig och bra lagspelare. Hans idol Nicky Butt har tyvärr slutat. Jag minns lite av Butt. Men måste youtuba för att se varför Matte gillar honom...
 
Björn Fredriksson ( back, kompis , skräckfilmsfanatiker ) Vinnarskalle, hård och löpvillig. Målfarlig? NEJ! Jag tror han har gjort 5 mål i karriären varav 3 på träningar. ( visst, jag kanske överdrev) men sanningen är inte lång borta.
 
Man sparar alltid, den bästa till sist. 
 
Johan Stenlund ( jag, skuliosdrabbad, filmfanatiker och usel på att välja favoritlag.) Forwarden som blev yttermittfältare, som tillslut blev back. Snyggast i laget, har bästa skotten, löper nästan mest och har en vinnarskalle. Jag kallas för en mix av Zlatan, Gareth Bale och Thiago Silva. ( jag har hört det iallafall ). Nä, skämt å sido. Jag är bäst. Håll ögonen på nr. 17 nästa gång Malå spelar. Men ni behöver inte kika om solen och värmen är framme. Jag och solen är inte best friends.
 
Jag skulle kunna nämna fler, men pga av stress, skada i pekfingret och slut på ordbajs. Så hinner/orkar jag inte. Men ni är guld värda ändå. 
 
Som avslutning vill jag säga. Jag älskar att spela fotboll i Malå IF. Jag älskar lagandan, kamratskapen och glädjen. Malå Fotboll, har räddat mig ( nästan ) fårn colamage. Malå har fått mig att röra på mig. Och jag har funnit många vänner när jag har spelat med Malå. Så tack alla grabbar i Malå och tack publiken för att ni stödjer oss. 
 
Malå IF Fotboll i mitt hjärta!
 
Wänne.
 

Fantastiskt Bröllopsfest

Efter en skön dusch, god lunch samt att ha borstat tänderna x antal gånger. Så börjar man bli människa igen, efter gårdagens trevligheter. Festen innehöll allt som en fest ska innehålla. Trevliga människor, god mat, god dryck, roliga lekar och en grym värd. Samt ett fint bröllopspar. 
 
Vi började med mingel, där vi fick en god drink och lite tilltugg. Efter det, begav vi oss upp för att inta den goda maten och bordsplaceringen. Där vi fick olika uppdrag som vi skulle göra, samt ha lite lekar. En av lekarna, var bingo. Där vi skulle notera vad som hände under festen och sen få en rad. Självklart vann ju jag. Fick en otroligt fin medalj/öppnare. Medaljen var fin, men öppnaren höll inte måttet tyvärr. Eller kanske det var jag som var för dålig på att öppna. Anywho, jag är otroligt stolt över vinsten. 
 
Efter maten blev det lite lekar, där vi delade in oss i lag. Jag kom inte ihåg allt, men jag tror att det var kasta stövel, käka kex och vissla, samt nån mer gren. Sjukt roligt var det, men jag vet faktiskt inte vilket lag som vann. Men det spelar inte så stor roll, huvudsaken är att vi hade kul. 
 
Efter lekarna blev det mycket att gå runt och prata med folk, och ha det allmänt trevligt. Tills jag fick 2 glas med whisky inom ca 30 sekunder. Det resulterade i illamående, ett toabesök, och en spyattack. Jag blev nersupen. Men det gäller att se det positivt, nu sparar jag pengar, näshår (eftersom whisky säkert bränner upp näshåren, när man luktar på det) och smaklökar genom att aldrig mer köpa, smaka eller lukta på whisky. Usch och fy säger jag bara. 
 
Efter den lilla turen till toan, for jag tillbaka till festen. Drack Newcastle ( fantastisk god öl ) godare än whisky. För mer mingel, tjatter och massor av kisspauser. Och icket att förglömma, korv med bröd som vi blev bjuden på. Det har aldrig smakat så gott tror jag. 
 
Måste även hylla Värden för kvällen. Mycket bra upplägg, med olika lekar, massor av shots och bra tal. Sen även maten var sjukt god ( men det var ganska väntat ) och skön stämning. Så tack J och M för en riktigt lyckad och härlig bröllopsfest. Och ni är så värda varandra, och jag hoppas ni kommer ha ett otroligt bra liv tillsammans. 
 
Nä, nu blire att se lite Vänner eller nå. För att sedan ladda för jobb imorn. 
 
Tada!
 
 

Musik....

Idag när jag gick en av mina 5 årliga "Wänne! Du måste ut och försöka få bort cola/chips/choklad-magen" promenad. Så lyssnade jag på lite musik på spotify.
 
Att lyssna på musik är bra. Tex när man städar, om man ska sova ( jag föredrar dock ljudet av en tv-serie) eller fara ut på en promenad.
 
Jag är en allätare gällande musik. Jag kan i princip lyssna på allt. Förutom den förbannade Pitbull, den hemska Nicky Minaij och den omåttligt populära ( förstår faktiskt inte storheten) Justin Bieber. 
 
För att förklara min breda musiksmak, så var en av dom första skivorna jag köpte Westlife. Sen blev det Boyzone ( otroligt skön ) och senare Hanzon ( bara pga Mmmbop, som håller än idag) . Jag höll på Kalle Moreaus med låten Underbart i melodifestivalen. När jag gick ut gymnasiet, så köpte jag min första In Flames skiva. Tror det var Come Clarity. Är inte helt säker. 
 
Jag älskar The Sounds och allt dom har gjort. Tycker Sahara Hotnights är otroligt coola. Eminem är bra, Rihanna kan hitta rätt med nån låt. Kanye West må vara stupied in the head ibland, men även han lyckas. 
 
Min polare C, har visat mig musik från England. Tex Pete Doherty och The Libertines. Samt nån nu på senare tid. Nu kommer jag inte ihåg vad han hette ( det beror inte på att artisten var kass, utan det beror på min ofantligt höga ålder) men skivan var bra. 
 
Jag köpte Slipknots senaste album All hope is gone. Och nej, Slipknot all hope är inte gone. För den skivan var faktiskt bra. Och jag erkänna att jag lyssnar på den lite nu och då.
 
Så som ni märker, så har jag bred musiksmak.
 
När jag går, så försöker jag lyssna på band som jag inte har hört så många låtar av. Den här gången blev det Metallica. 
 
Metallica är ett band som alltid har funnits i mitt liv. Det är inte för att jag har lyssnat så mycket på dom. Utan det beror på att min söta polare P har dom som favoritband.
 
Jag har ibland skojat lite med P att Metallica är töntar och kassa. Jag har även sagt att Lars Ulrich bara kan spela "Ulla-Bella" på trummor. Ni vet vad jag menar va? Man slår, så det låter så här: Ulla, Bella, Ulla, Bella. And so on. Eller det kanske inte låter så. Eller? Whatever, det jag ville komma fram till är att t.o.m jag kan spela Ulla-Bella på trummor. Iallafall ett tag, tills jag börjar tänka på nå annat och tappar takten. 
 
Lars Ulrich är egentligen ingen jättedålig trummis. Jag menar han kan både slå och trampa samtidigt. Som man är det sjukt svårt. Men jag anser att Slipknots trummis är bättre. Även Sahara Hotnights är bättre. 
 
Men efter att ha hört lite mer låtar från Metallica, så måste jag säga att. P har rätt. Dom är bra. Dom har många ruskigt sköna låtar, som man kan lyssna på om och om igen. 
 
Min favoritlåt är One. Den är otroligt bra. Men som sagt, det finns många bra låtar och jag har inte upptäckt alla. Så jag vill bara be om ursäkt till P att jag har skojat lite om Metallica. Dom är bra, men dom är inga The Sounds. 
 
Och jag kan erkänna, jag lyssnar hellre på Metallica än Pitbull alla dagar i veckan. 
 
Och det är väl ett gott betyg? 
 
Bye

Minnet kommer tillbaka.

Efter att ha ägnat söndagen, till att samla burkar, städa och dricka kaffe. Så har jag nu bestämt mig för att försöka komma på nå mer roligt som hände under helgen. ( Ni som minns mer, kan gärna uppdatera mig. So here it goes. 
 
1: Ölpingis. Sjukt roligt, usel domare, och usel medspelare. Det resulterade i snabb fyll, spykänsla och många skratt. Hemskt, men rätt roligt spel.
 
2: Få träffa på Ellzorn irl. Sjukt trevligt. 
 
3: En hyresgäst, som faktiskt inte klagade nångång. Eller, ja det gjorde han. Men det var mest för att han var oförtjänt bakis. Men den här gången betalade han min thaimat, som tack för att han fick bo hos mig ( Antar jag ). Och det var ju snällt. Så, hyresgästen levererade. 
 
4: Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Att städa dagen efter är äckligt. Att få ölsump på fingrarna, det är pure evil! 
 
5: All mat är gott. ALL! Både före, under och efter man festar/ har festat. 
 
6: När man vaknar dagen efter, är man skabbig. Iallafall jag. 
 
7: Att festa med mina fina vänner är livet. Det visar bara hur många som tycker om en och hur många jag tycker om.
 
8: När man inte är bakis, och sen möter tex Kusin T och Broder J för att upptäcka att dom är sjukt bakis. Det mina vänner är en blandning mellan lycka/skadeglädje men framförallt släpper den lilla bakishet man hade. 
 
9: Alternativ Nr.8 är inte roligt när det drabbar en själv. 
 
10: MalåFesten var faktiskt bra. Och jag hoppas det kommer igen nästa år. 
 
11: Ja, jag kör Spinal Tap-style. Helgen var riktigt trevlig och frän. Den innehöll mycket skratt och skön musik samt otroligt sköna människor. Så tack än en gång för en wunderbar ( ja, jag har varit i Tyskland ) helg. 
 
Men nu blir det att chilla och dricka sig en kaffekopp och se nån serie. Efter en hård jobbardag. 
 
Bye!

Fest, pingis och trevligt folk.

Söndag. Denna sköna dag, som enligt mig ska innehålla serier, kaffekopp och vila. Men ska jag vara ärlig, så innehåller alla andra dagar samma "tradition". Men den här söndagen är ingen vanlig söndag. Det är söndagen efter 2-dagars festande. Även kallad MalåFesten ( Bra uppstyrt och riktigt roligt att det händer nå i Malå. 
 
När jag vaknade upp imorse trodde jag först att jag skulle vara sjukt bakis. Men icket, tydligen har jag lärt mig att man måste inte efterfesta. Man kan äta nå utan att ta den sista ölen och man kan dricka vatten lite då och då. Men visst, lite tur hade jag säkert. Det negativa när jag vaknade upp var synen i min lägenhet. Det var burkar överallt! Men som den städmani jag kan få, så är det ett minne blott och snart ska jag dammsuga och dammtorka, för att sedan vila och kolla på serier. Som jag tycker är det bästa ever!
 
Hur var helgen då? 
 
Det har varit sjukt roligt. Jag har fått prova på ölpingis ( Jag vann inte en gång ) Första förlusten skyller jag på min coach ( Det var Kusin T ) andra förlusten skyller jag på Kusin T som var min teammate. Jag levererade varenda gång, men vad hjälper det då min partner sänker våran chans till success. Skämtåsido, ölpingis var riktigt skoj. Sen innehöll dagarna med lite öl, god mat, en fotbollsmatch och massor med fina människor. 
 
Jag minns inte allt, så jag kanske återkommer med mer fakta om helgens bravader. Men tills dess, hoppas jag att alla andra hade sjukt kul och hoppas att det blir MalåFesten nästa år också. 
 
Ciao!

Årets Malåbo och mysväder.

Sitter i min lägenhet, med Simpsons på tv, regnet som smattrar på rutan, tvättmaskinens underbara ljud och en kaffekopp  i handen. Jag ska strax iväg i regnet för att se vad en viss Adde P hittar på. Men först måste jag få skriva av mig lite.
 
Igår vaknade jag 10.30, hade egentligen tänkt gå upp 07.30. Men sängen vann kampen över Wänne. Som så många gånger förr. Jaja, sagt och gjort. Klev jag upp gjorde en god lunch ( makaroner och köttbullar) samt tog den obligatoriska kaffekoppen. Means jag satt och drack kaffe, så skulle jag se vad det var för spännande på tvn. Till min fasa såg jag att Snow White and The Huntsman gick på Viasat. Jag har aldrig sett om den, sen den hemska dagen i Vällingby, då jag och Limpan bestämde oss för att slösa pengar och tid på våra liv med att se den skitfilmen. 
 
Men eftersom jag är en som tycker det är kul ( ibland ) att titta på kassa filmer där skådespelare överspelar ( Charlize Theron i Snow White). Valde jag att se lite. Det skulle jag inte ha gjort. Alltså, hur den filmen har gått plus är för mig helt obegripligt. För den är riktigt, och då menar jag RIKTIGT dålig. Det finns inget som är bra med den. Alltså inget. Det är skrik ( ibland från mig, för den är så dålig ) det är stela skådespelare, konstiga scener, en hemsk Chris Hemsworth och Charlize Theron som är truly awful. Varför fick inte hon en razzie? Alltså jag har pratat om hat och sånt. Att man inte ska hata, för det är ett så starkt ord. Men Snow White and The Huntsman är så nära hat jag kan komma. Ahhh, skönt att få skriva av sig lite. Nu till mer positiva saker.
 
Min pappa. Min pappa är grym. Det har jag skrivit om på bloggen. Han ställer alltid upp och är otroligt snäll. Så igår när jag lyckades lämna min WänneCave och gick ner på torget för att kika lite på 60-tals veckan. Och se vem som blev Årets Malåbo. Och det blev ingen mindre än min father Valter "Valle" Stenlund. Så otroligt kul och helt rätt. Han är verkligen Mr. Malå på nått sätt. Oavsett om man spelar fotboll eller inte. Så vet alla vem han är och vad han har gjort för Malå. Så än en gång grattis farsan. Det var du värd! Och det bösta var ju att folket i Malå hade röstat fram honom. Så du ska vara sjukt stolt.
 
Nä, nu ska jag dricka sista koppen kaffe. Hänga upp tvätt, För Hängaupptvätt-Trollet har semester till den 11 juli tror jag han sa...
 
Sen ut i mysvädret och se vad som händer på byn. Ja, jag är en av få som tycker regn är mysigt och skönt. För då får man vara inne och se film. Och film är kul. Så det så.
 
Men på återseende eller nå.

RSS 2.0