Grusplan, en seriepremiär som är runt hörnet, samt vem är jag på träning?

Äntligen!! Har vi lämnat sporthallen. Denna bastu, som vi (varje år) måste träna på. Medans vi med avund, ser ( i våra huvuden) när Norsjö, får träna i deras hall. Skellefteålagen får träna på en fullstor konstgräsplan i typ Januari. Men jag vill gärna se, deras ansikten ( som jag tror är avundsjuka) när vi får äntligen kliva ut på grusplanen, 
 
 
Det är faktiskt rätt roligt att träna där. Man måste alltid vara på tå, passningarna kan studsa vart som hellst. Skotten kan bli ett fieldgoal, och ALLA undviker att ramla. Det är som riktigt fotboll ska vara. Det ska vara kamp, det ska vara hårt. Och det är just därför jag tror Malå IF, nästan alltid har legat i topp. Tack vare grusplanens alla överraskningsmoment, så har vi lärt oss att allt kan hända och att inte bli för bekväma. Så, det jag vill säga är. Grusplanen är nåt man älskar, men ändå hatar. Typ som Coventry. Enda skillnaden, är att Coventry inte har nåt överraskningsmoment. Dom gör precis som Man Utd och Newcastle. Dom förlorar. ( Det är alltid roligt, att håna deras supportrar.) 
Sen är det alltid roligt att får komma ut, på vanliga ytor. Som man ska spela. Det känns mer seriöst på nå sätt. Därför vill jag hylla grusplanen. Den har alltid ställt upp, och den kommer alltid att göra det. Men likt Coventry, så blir man tillslut lite less på den. Men trots det, så har den lärt oss läxan, att alltid vara beredd på det oväntade. 
 
 
På tal om det. Eftersom Coach, villa att jag skulle skriva, hur jag var på träningen på bloggen .Så väljer jag att göra det. Ur MITT perspektiv. Ni får gärna rätta mig om jag har fel. Då börjar jag. Jag kan börja med att jämför mig med Balotelli. ( Vet ni inte vem det är, så kan ni youtuba honom). Och då jämför jag mig inte, med Balotelli som spelare på match. Jag är som Balotelli på träning. Lat, väljer mina löpningar med omsorg, men jag är där. Jag är med på hinderbanan. Jag springer den, jag blir ompsrungen. Men jag är där. Jag skämtar med folk, folk skämtar med mig, men jag är där. Jag gör nån mastodontlöpning (ibland) för att efter det, sätta mig ned, för att göra situps, vila ryggen och försöka få magrutor. Dom är inte där...än.
 
 
Sån är jag på träning. Enda skillnaden, är att Balotelli är forward och jag är back. Men det kanske det blir ändring på. Eller hur Coach? *Blink, Blink*
 
 
Nä, skämtåsido. Det är snart dags för seriepremiär, och jag vet att det inte bara är jag som är taggad. Jag tror att det här kan bli en bra säsong. Och jag hoppas att ni kommer och hejar fram oss. 
 
Ciao från Malås Zlatan "Balotelli, Modric, Erik Edman" Stenlund
 
 
 

Ömma hjältar, och spel som lovar gott inför framtiden

Äntligen, så börjar jag känna mig som en människa igen. Nej, jag har inte festat i helgen, utan jag har spelat fotboll. Vi hade en turneringen i Skellefteå, där det skulle visa sig att Malå inte är några slagpåsar.


Lördagen började med, att jag och Kusin T fick åka bil med Benga och Kusin P. Jag fick väcka Kusin T, men blev samtidigt hotad till livet för att jag väckte honom. Jag tog dock inte hotet så allvarligt, när jag fick se han i kalsonger och ögon som var i sömnens våld.


Resan dit var lugn och behaglig. Och i väntan på att vi skulle få checka in på vårat hotellrum. Så gick vi runt och kollade på affärer. Inte det roligaste som finns, men ibland har man inget val.

Rummet fick vi, kring tolv. Efter att ha ätit den dyraste och äckligaste pastasallad ever. Var det så dags för match. Skellefteå FF mot Malå IF. Det skulle bara sluta på ett sätt va? Men se, de gjorde det inte. Efter ett fantastiskt spelande Malå, där vi spelade smart och inte gav dom några chanser. Så prickade Jockis in 1-0 med en vänsterslägga, som han har lärt sig av den där snygga vänsterbacken i Malå . Tror han kallas för Wänne eller nå. Jag ska kika upp det där . Efter målet blev FF både stressade och frustrerade. Det märktes på snacket, när Fritte blev skadad. Jag orkar inte skriva vad dom skrek. Men det var lame!


Bra öppning på turneringen. Efter en god middag, så var de dags för match mot Bergsbyn. Vi sa att vi skulle spela lika bra. Men försöka ha mer boll och kontrollera mer. Första 10 min var katastrofala. Det var felpassar, det var lojt och allmänt uselt. I andra halvlek spelade vi upp oss. Och fick efter ett fint anfall 1-0, genom Jockis. Bergsbyn kvitterade till 1-1 en stund efter, på straff. Och efter det blev det kalabalik. Men vi lyckade hålla undan. Och bli gruppsegrare.

Lördagkväll, innehöll inte alltför mkt. Jag retade Tobbe, vi spelade spel med Morsfars , och Paddan och Lotta, samt så gick vi på godisjakt. Som resulterade i en vanlig promenad istället. Men skam den som ger sig, vi lyckade hitta godis. På hotellet....


Söndagen inleddes med en grym hotellfrukost, och sen lite Moonshiners (mkt bra) på Discovery Channel. Efter det blev det utcheckning och att ladda upp inför kvartsfinal mot Myckle. Där visade vi samma takter som mitt FF. Vi kontrollerade matchen och vann med 1-0, efter mål av Jockis igen tror jag. Tyvärr, så fick vi under turneringen massor av skador. Så under semin mot Morön, var vi skadeskjutna, slitna och trötta. Men vi spelade disciplinerat i första halvlek. Dock hade vi inget spel framåt, och när vi väl fick bollen, så tappade vi den. I andra gjorde dom 1-0 snabbt, efter att ha sprungit ifrån mig, där jag sen var ikapp och skulle kasta mig för att täcka skottet. Men det for under mitt ben och in i mål. Sen efter det, så kändes det som att vi var slagna. 2-0 kom inte långt efter och 3-0 var ett kanonskott. Helt rättvis seger för Morön.

Summa sumarum över helgen. Bra insats av oss. Där vi ser vad vi kan, när vi väl vill. Och det är roligt att retas med Kusin T.


Nä, nu blire att vila upp sig och sen ladda för nästa match. Den 26 mot Sorsele.


Och just det ja. Idag har jag haft min andra träff med min talpedagog. Där vi kör hårt på teknik och taltempo ( det viktigaste) . Hon är riktigt duktig, och jag tror det blir bra. Bara jag får teknikerna inni huvve.

Nä, nu blire att se lite tv. Och vila gammkroppen.

Ha det!


Kort, men intensiv uppdatering.

Ännu en gång, har jag tagit ett ofrivilligt uppehåll från bloggen. Men jag ska försöka ge en uppdatering, på vad som har hänt i mitt liv so far.


Efter att ha besökt logopeden i Umeå, så har vi haft en träff vi en videolänk. Där vi har diskuterat teknik, samt vad jag ska tänka på. Hon har gett mig väldigt bra råd, men det är som svårt försöka prova nåt nytt, när man har lärt sig sin "teknik" genom hela livet. Men som sagt, gör jag bara som hon säger och har tålamod. Då blir nog det här bra.


Sen har jag sökt några utbildningar. Som jag hoppas att jag kommer in på. Det vore kul, att få prova på nåt nytt. Och se en ny miljö.

 

Sen har jag sett några filmer. Där jag främst, blev imponerad av The secret life of Walter Mitty. Otroligt snygg film.

Och i helgen blire fotbollsturnering i schtaaaan. Kommer bli sjukt roligt. Jag ska försöka återkomma, efter helgen angående fotbollsturneringen.


Nä, nu blire att göra sig lite mat.

Men ni får ha det så bra!

Ciao!


RSS 2.0