En vecka in. Har jag gjort rätt val?

Tjabba!
 
Nu har jag alltså jobbat min första vecka på mitt nygamla jobb, och det känns verkligen skönt att vara tillbaka. Det är ett jobb med grymma arbetskamrater, mycket frihet och en del skratt. Jag är så glad att jag tog chansen att få komma tillbaka som kyrkvaktmästare, och självklart hoppas jag att det blir en längre anställning. Men här och nu är jag nöjd att jag får jobba till september med det yrke jag alltid har velat att gå tillbaka till. 
 
Den enda skillnaden nu mot för när jag var där sist, det är ingen liten skillnad. Jag har fått mer skinn på näsan, jag är modigare, jag tar för mig mer och jag låter verkligen ingen köra över mig för den tiden är förbi. Och det är det som gör att jag går varje dag med ett leende, för jag märker hur mycket jag börjar bli den Wänne jag vill vara. Den Wänne som vågar prata inför okända människor och vågar ta för mig mer. Och vet ni vad, det är sjukt roligt att känna så!
 
Jag har tänkt på hur mycket jag har utvecklats, och hur jag har blivit modigare i slutet. Jag hade aldrig vågat avsluta mitt heltidsjobb för att återgå till säsongsarbetarer igen. Dels pga hur jag blev behandlad förra gången men även att jag var så osäker förut. Men jag har kommit till insikt (med hjälp från vissa personer. Ni vet vilka ni är) att man inte ska vara så rädd för att testa det oväntade, våga misslyckas för i slutändan kommer man lyckas och då har man lärt sig oerhört mycket av sina misstag. Man lever bara en gång och då är det mer värt att chansa för att nå dit man vill istället för att bara stå och stampa på samma plats tills livet är slut. Visst det kanske är säkert, men hur roligt är det?
 
Nä, hade ni frågat mig för två år sedan om jag skulle kunna göra det jag har gjort senaste två åren, då hade jag sagt never! Jag hade varit den tystlåtna killen som satt i hörnet och bara hängde med och var glad. Jag hade varit den som hade blivit överkörd och gjort saker jag inte hade velat, bara för att glädja andra. Nu är det nya tider, och den första jag ska ge glädje är mig själv, för när jag väl är glad då kan jag glädja andra och det är ju det jag vill. Så jag hoppas att jag har gett er lite glädje senaste åren och att jag fortsätter få ge er glädje, för just nu är jag helt enkelt jävligt glad. Och det känns bara helt fantastiskt. Jag har slutat leta fel på mig, för att istället hitta det som gör mig så unik, det som gör mig till den jag är och den som ni gillar. Jag har inte som mål att vara alla till lags, och jag är inte ute efter att alla ska gilla mig utan jag är ute efter att jag själv ska få känna glädje och då kommer ni få se en Wänne ni kommer att uppskatta ännu mer. 
 
Nu fattas bara att jag ska hitta den där rätta personen, den jag vill dela mitt liv med. För även om jag är en annan person nu än för två år sedan så är jag fortfarande förbannat blyg inför det andra könet. Men det är väl en charm i sig och jag är säker på att den rätta finns där ute, detär bara att våga satsa, misslyckas och tillslut efter några försök så har man lyckats hitta den personen.
 
Men medans jag söker, så får jag se lite filmer med Zac Efron och Ryan Gosling så får man vila ögonen på lite ögongodis. Ja, och nån film med Scarlett Johansson också. 
 
Nä, nu får ni ha det gött så hörs vi senare!
 
Ciao!

RSS 2.0